Skapad: 2022-04-30

Prova på-dag för kvinnor 28 maj

Testa hur det är att vara hel- eller deltidsbrandman. Få reda på hur arbetsdagarna kan se ut, vilka larm vi åker på och mycket mer.

Vi vänder oss till dig som är kvinna och är 18 år eller äldre. Under dagen kommer vi prata om hur de olika vägarna till brandmansyrket kan se ut, du kommer få se hur vi agerar vid en trafikolycka och du kommer få testa på lite olika moment som kan vara aktuella som brandman. 

Det blir en rolig dag med flera av oss tjejer som jobbar inom Alingsås och Vårgårda räddningstjänstförbund. Det kommer finnas möjlighet till frågor, skratt och kanske lite svett – om du vill testa på att gå rullbandet*. 

Program för dagen

Dagen börjar kl. 9.00 på brandstationen i Alingsås och vi kommer hålla på till ungefär 14.30. Efter det kan man stanna kvar och testa att gå rullbandet. 

9.00

Vi samlas på stationen och börjar med fika

Vi informerar om vår organisation och berättar om hur våra arbetspass kan se ut

Vi visar hur arbetet går till vid en trafikolycka, du får testa vår utrustning och se vår fordonspark

11.45

Vi bjuder på en enklare lunch

12.30

Du får testa på olika moment, till exempel genomföra en enkel sökövning och klättra på stege

Vi informerar om olika utbildningar, som till exempel Skydd mot olyckor, du får möjlighet att ställa frågor och vi utvärderar dagen 

14.30

Du har möjlighet att stanna och testa att gå på vårt rullband

Tack för idag!

 

Anmälan

Anmäl dig senast den 23 maj till anmalan@avrf.se. Det är ett begränsat antal deltagare som får plats.

Vi vill att du i mejlet anger:

Namn

Födelseår

Telefonnummer

Om du vill göra rullbandstest i slutet av dagen

Har du några funderingar, tveka inte att höra av dig till Linda eller Sara på e-postadress: linda.ottosson@avrf.se och sara.brodin@avrf.se. 

*Varje år går vi på ett rullband med full mundering i 8 graders lutning i 4,5 km/h i 6 minuter för att få rökdyka. Detta test ska man även göra när man söker utbildningen. Söker ni utbildningen efter denna dagen får ni gå ett gratis rullbandstest av AVRF.

 

Praktisk information

Fråga: Var genomförs prova-på-dagen?

Svar: Den kommer genomföras på Alingsås brandstation, Tomasgårdsvägen 1, Alingsås.

 

Fråga: Finns det parkeringsmöjligheter på plats?

Svar: Ja, det finns gratisparkeringar i anslutning till brandstationen, antingen på framsidan vid entrén eller på baksidan mot ån.

 

Fråga: Kan man ta sig dit med kollektivtrafiken?

Svar: Det går tyvärr inga bussar till stationen på lördagar, men från Alingsås station tar det ungefär 20 minuter att promenera och 10 minuter att cykla.

 

Fråga: Vem kontaktar jag om jag får förhinder?

Svar: Maila i så fall till sara.brodin@avrf.se

 

Fråga: Vad ska man ha på sig?

Svar: Du kan ha på dig vanliga kläder under informations- och förevisningsdelarna. Vill du prova på rullbandstestet så ha med dig en träningströja och ett par träningstights alternativt ett underställ och gymnastikskor.

 

Fråga: Kan man byta om och duscha på plats?

Svar: Du kan byta om från vanliga kläder till fyskläder/underställ på stationen inför ett eventuellt rullbandstest, men det finns tyvärr inte möjlighet att duscha efteråt.

 

Fråga: Hur lång tid tar det om jag vill stanna kvar och genomföra ett rullbandstest?

Svar: Ett rullbandstest tar cirka 20 minuter om man vill genomföra hela testet. Du kan också välja att prova en kortare stund. Tiden beror på hur många som anmäler intresse för att testa.