Arbeta hos oss

Vi söker en ny chef till avdelningen insats och beredskap!

Är du en person som har ett stort engagemang för samhällsviktig verksamhet, som ser möjligheter och som är en driven relationsskapare med talang för struktur och ordning?

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta som chef och ledare i en politiskt styrd organisation, samt har erfarenhet som räddningschef.

Som chef för avdelningen insats och beredskap ansvarar du för förbundets operativa verksamhet, såväl heltid som RIB. På avdelningen arbetar drygt 85 medarbetare på tre olika stationer. Du är närmaste chef för insatsledare och styrkeledare, totalt 19 personer.

Som chef i Alingsås och Vårgårda Räddningstjänstförbund arbetar du i en organisation med höga ambitioner och som strävar efter att ligga i framkant genom att arbeta med ständiga förbättringar och utveckling. Vi lägger stor vikt vid att vara en hållbar och inkluderande arbetsgivare, med fokus på arbetsmiljö och arbetsglädje. Vi erbjuder möjlighet till såväl personlig utveckling som möjlighet att ta ett stort eget ansvar inom givna ramar. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt!

Läs mer och sök jobbet via offentligajobb.se senast den 8:e maj!

 

Heltidsanställd räddningspersonal

Just nu söker vi ingen heltidspersonal.

 

Vi söker brandmän till Vårgårda och Sollebrunn

Som brandman på en RIB-station (Räddningspersonal I Beredskap) har du beredskap var fjärde vecka och arbetar då med en personsökare på ditt ordinarie jobb. Om larmet går måste du kunna inställa dig på brandstationen och rycka ut inom 5 minuter (Vårgårda) eller 6 minuter (Sollebrunn), dag som natt. För att klara av inställelsetiden bör du som söker bo och arbeta inom dessa tidsmarginaler ifrån respektive brandstation när du har beredskap. Du behöver även medgivande från din huvudarbetsgivare för att få jobba som brandman.

Hos oss får du ett C-körkort, läkarundersökningar, fri tillgång till gym på brandstationerna, gruppträning på extern träningsanläggning, utbildning inom sjukvård och brandkunskap och go gemenskap med övrig personal.

Du som vill bli vår nya brandman kan få en provanställning och går då som aspirant tillsammans med den ordinarie styrkan. Under och efter aspirantperioden får du utbildning internt och vid någon av MSBs skolor där du utbildas för de varierande uppgifter som kan möta dig i yrkeslivet.

Vi kräver inte någon tidigare erfarenhet av yrket, däremot en vilja att hjälpa människor som råkat illa ut.

Vi arbetar för en jämn könsfördelning och ökad mångfald så vi ser gärna ansökningar från kvinnor och personer med olika etnisk och kulturell brakgrund. Vi gillar olikheter.

Kom ihåg att uppge ditt telefonnummer vid intresse av arbete hos oss.

Är du intresserad av att jobba som brandman i beredskap hör gärna av dig till:

Jonas Kälström, Operativ chef
0322-616932
jonas.kalstrom@avrf.se

Ansökan mailar du till raddningstjansten@avrf.se

Fackliga företrädare:

Carl-Johan Svensson, Vårgårda
0702-296771

Mikael Björk, Sollebrunn
0705-626677